Lucie Rejlová dává jednu z vítězných přihrávek | FOTO: Benny 44

Zlatá mistryně světa Lucie Rejlová

Studium střední a vyšší školy provázené medailemi na každém mistrovství světa, které za tu dobu proběhlo – tak by se dala charakterizovat dosavadní kariéra Lucie Rejlové.

Před šesti lety nastoupila Lucie Rejlová na náš obor Počítačová grafika, ale už v létě téhož školního roku získala také neuvěřitelné třetí místo na mistrovství světa v hokejbale. Bylo to v Kanadě v městě St. Jones. V roce, ve kterém maturovala, vyhrála druhé místo ve švýcarském městě Zug na témže mistrovství (červen 2015). Předevčírem si přinesla zlato z mistrovství světa, které paradoxně probíhalo přímo na domácí půdě v Pardubicích. Nyní je stále ještě studentkou školy, a to VOŠ v zaměření Audiovize (filmová tvorba).
„Jak se snáší vrcholová sportovní kariéra se studiem grafiky?“ zeptal jsem se.
„Jde o to, aby si člověk uměl zorganizovat denní program. Když vás to baví, tak si čas vždycky najdete. Já mám 3× týdně tréningy a všechny víkendy mám zápasové. Každou sobotu a neděli s výjimkou těch o Vánocích. Na školu zbývá času poněkud málo, tak jsem si letos musela říci, co je více, jestli zlatá medaile z MS nebo absolutorium ještě teď v červnu. Přihlásím se raději na následující termín.“ vysvětlovala Lucie a přidala ještě pár informací o mistrovství samém.
„Tím, jak to byl domácí šampionát, nám přišel rekordní počet diváků. V náš finálový den jich bylo přes tři tisíce, jinak nám chodilo okolo tisícovky fanoušků. Na chlapy jich přišlo přes 7500, což je divácký rekord, ale muži skončili až třetí. Letos nás také vysílali v ČT. Celý šampionát jsem odehrála v bolestech, protože mě Italky hned v druhém zápase urvaly u mantinelu a mám vyhozený klíček v rameni. Ale za to zlato to stálo!“ dodala.
„A co chystáš na tu absolventskou práci?“
„Mám natočený film. Je o mladé dívce, která je věřící. Je strašně uzavřená, nikoho k sobě nepouští, samotářský typ. Bydlí se svou tetou na vesnici. Má strašně nudný a stereotypní život. Pracuje v sadech a jednou to tam s ní sekne. Nakonec se dozví, že je v jináči. A teď řeší to dilema, že je věřící a nikdy s nikým nebyla. Jestli ji ozářil duch svatý, nebo, co se stalo. Ke konci se vrátíme zpátky do minulosti. Kdy si vzpomněla, že byla na operaci, kde ji v narkóze zneužil ošetřovatel. V mém filmu ho hraje držitel českého lva Ondřej Malý. Teoretická část mé práce je o rapid montáži.“
„Co budeš chtít dosáhnout víc ve sportu?“
„Nevím, už můžu jít do hráčského důchodu, nebo mohu udělat zlatý hattrick. To je, když jsou 3 zlata, nebo tři góly za sebou.“ zakončila s úsměvem Lucie Rejlová.